KURS I BOK OG PAPIR

Jeg vil i løpet av høsten 2018 tilby ulike kurs knyttet til papir/grafikk og bokbinding.

 

1. HELGEKURS: HÅNDLAGET BOK AV HÅNDLAGET PAPIR

Dette kurset går over en helg, i alt 10 timer, lørdag – søndag fra 11 – 16 (inkl lunsjpause).  Deltagerne får lære å sy en bok basert på det unike håndlagde papiret som tilbys gjennom nettbutikken Papir&Bok. Et utvalg av mønstret papir er tilgjengelig, og egnet for bruk til omslag. For bokens innmat (papiret inne i boken) kan der velges mellom mange ulike farger, samt ufarget (naturfarget). Vi syr boken med en eller to farger på tråden, av vokset lintråd (som også selges i nettbutikken), og om ønskelig også i flere farger. Dere lærer å sy etter metoden «Koptisk binding» med 4 nåler/tråder.

Dato: 22. – 23. september 2018
Max deltagere: 6
Pris: 1.800,- (materialer til en bok er inkludert)

 

2. KURS I ENKLE BOKBINDINGSTEKNIKKER

Kurset er en introduksjon til arbeid med enkle metoder for håndinnbundne og dekorative bøker. Vi gjennomgår sying av hefter, japanbinding og koptisk binding som aller er teknikker der syingen utgjør et dekorativt element, og tråden er synlig. Vi arbeider både med myke og harde omslag, og deltagerne lærer å arbeide med bokpapp som kles med papir (som vi selv dekorerer) og stoff beregnet for bøker (bokbekledning). Kursdeltagerne kan også selv ta med papir, tekstil m.m. egnet til å kle bøkene med.  Innledningsvis bruker vi ca en time på å dekorere papir for bruk til omslag, – vi anvender her maleteknikker som bokbinderne tradisjonelt har benyttet.

Kurset går over 6 uker, en kveld i uken, 3 timer hver gang (i alt 18 timer).

Dato: 30. oktober – 04. desember 2018
Max deltagere: 6
Pris: 2.300,- (materialer er inkludert)

 

3. PAPIRDEKORERING BASERT PÅ GAMLE HÅNDVERKSTEKNIKKER

Helgekurs, der vi lærer dekorering av papir for å anvende til bl.a. egenproduserte bøker/kort/collager/bilder. Du trenger ikke ha gjennomgått bokbinderkurset for å ha glede av dette kurset. Jeg har et allsidig verksted med mange muligheter. I løpet av to dager, lørdag – søndag, arbeider vi oss gjennom ulike metoder for dekorering av papir. Metoder anvendt av de gamle bokbinderne, som klistermaling og trykking av material/monotypi på min grafikkpresse.

I alt 8 timer, fordelt på lørdag og søndag, 4 timer hver dag fra 12 – 16.

Dato: 03. – 04. november 2018
Max deltagere: 6 (min 4)
Pris: 1.600,-

Kursene vil også bli annonsert via Facebook: www.facebook.com/ERydlandNilssen

 

4. HELGEKURS: FOTOALBUM

Helgekurs, der vi lager fotoalbum. Lær å lage ditt eget fotoalbum, der vi anvender papir/kartong inne i bøkene som er anvendbare til montering av foto. I disse dager der få printer ut foto, og det meste av bilder oppbevares digitalt, er det kan hende på tide å vende tilbake til det gode gamle fotoalbumet, og igjen begynne å ta vare på våre beste bilder, for vår egen del eller for å anvende dem som verdifulle gaver. Vi kler bokens omslag, vi skjærer til/bretter og folder papir til bokens innmat/ vi syr og ferdigstiller.

I alt 8 timer, fordelt på lørdag og søndag, 4 timer hver dag fra 12 – 16.

Kurset vil bli annonsert på nyåret via Facebook: www.facebook.com/ERydlandNilssen