KURS I BOK OG PAPIR

Jeg vil i løpet av våren 2018 tilby ulike kurs knyttet til bokbinding.

Første kurs settes opp allerede i februar, og går over 6 uker.

1. KURS I ENKLE BOKBINDINGSTEKNIKKER

 

fra 6. februar  – 20. mars 2018
(avbrutt av vinterferie)

Foreløpig oppsatt ukedag er tirsdag.

Kurset er en introduksjon til arbeid med enkle metoder for håndinnbundne og dekorative bøker. Vi gjennomgår sying av hefter, japanbinding og koptisk binding som aller er teknikker der syingen utgjør et dekorativt element, og tråden er synlig. Vi arbeider både med myke og harde omslag, og deltagerne lærer å arbeide med bokpapp som kles med papir (som vi selv dekorerer) og stoff beregnet for bøker (bokbekledning). Kursdeltagerne kan også selv ta med papir, tekstil m.m. egnet til å kle bøkene med.  Innledningsvis bruker vi ca en time på å dekorere papir for bruk til omslag, – vi anvender her maleteknikker som bokbinderne tradisjonelt har benyttet.

Kurset går over 6 uker, en kveld i uken, 3 timer hver gang (i alt 18 timer).

Kurset vil bli annonser på nyåret via Facebook: www.facebook.com/ERydlandNilssen

 

2. HELGEKURS: FOTOALBUM

 

Helgekurs, der vi lager fotoalbum. Lær å lage ditt eget fotoalbum, der vi anvender papir/kartong inne i bøkene som er anvendbare til montering av foto. I disse dager der få printer ut foto, og det meste av bilder oppbevares digitalt, er det kan hende på tide å vende tilbake til det gode gamle fotoalbumet, og igjen begynne å ta vare på våre beste bilder, for vår egen del eller for å anvende dem som verdifulle gaver. Vi kler bokens omslag, vi skjærer til/bretter og folder papir til bokens innmat/ vi syr og ferdigstiller.

I alt 8 timer, fordelt på lørdag og søndag, 4 timer hver dag fra 12 – 16.

Kurset vil bli annonser på nyåret via Facebook: www.facebook.com/ERydlandNilssen

 

3. PAPIRDEKORERING BASERT PÅ GAMLE HÅNDVERKSTEKNIKKER

 

Helgekurs, der vi lærer dekorering av papir for å anvende til bl.a. egenproduserte bøker. Du trenger ikke ha gjennomgått bokbinderkurset for å ha glede av dette kurset. Jeg har et allsidig verksted med mange muligheter. I løpet av to dager, lørdag – søndag, arbeider vi oss gjennom ulike metoder for dekorering av papir. Metoder anvendt av de gamle bokbinderne, som klistermaling og papirmarmorering, samt trykking av material/monotypi på min grafikkpresse.

I alt 8 timer, fordelt på lørdag og søndag, 4 timer hver dag fra 12 – 16.

Kurset vil bli annonser på nyåret via Facebook: www.facebook.com/ERydlandNilssen