KURSVIRKSOMHET

Jeg tilbyr kurs i mitt atelier i Gamle Bergen, dels i egen regi og dels i samarbeid med kolleger. Kurs innen bok/papir, grafikk, maleri (akryl) og akvarell både for nybegynnere og viderekomne.

Antall deltagere pr kurs er 6-8

Inkludert i prisen er noe utvalg av materiell, som kan variere fra kurs til kurs. Ved helgekurs serveres lunsj både lørdag og søndag.

Mer informasjon kan fås ved å sende epost til: elisabeth.n.rydland@gmail.com

Kurs og opplegg for lukkede grupper, – i forbindelse med arrangement, gaver o.l. minimum deltagere 5, max 10.

Private timer med undervisning/veiledning er mulig på forespørsel.

For 2018 vil det bli annonsert nye kurs på nyåret, et bokbinderkurs starter opp i februar/mars og frem mot påske. Mindre workshops over en helg vil også bli annonsert.

KURS I ENKEL BOKBINDING

Japansk og koptisk bokbinding er eksempler på enkle metoder for å lage dekorative bøker som kan brukes til bl.a. tegne/skissebok, diktbok, presentasjon av egne tekster og bilder etc

I dette kurset gjennomgås 3 grunnleggende metoder for innbinding, samt dekorasjon av papir for bruk til bokomslag. Det er enkle metoder som gir rom for eksperimentering når det gjelder format, papirkvalitet, – farge og dekor. Forkunnskaper kreves ikke.

 

Kurs avholdes ca en gang pr semester, i 2017 har det vært holdt 2 kurs: januar – februar 2017 og oktober – november

 

KURS I GRAFIKK

Kurset gir en innføring i høytrykksteknikker, som her er trykk fra linoleums- og treplater. Det er lagt opp til å passe for nybegynnere, men kan også passe for dem som har litt erfaring. Vi tar steg for steg for oss prosessen fra å overføre en tegning til trykkplaten, frem til trykking av opplag. I starten av kurset arbeider vi med det sort/hvite uttrykket, deretter i et utvalg av farger. Vi trykker med grafikkpresse, men teknikken er godt egnet til håndtrykk med tanke på videre anvendelse av det du lærer dersom du ikke har tilgang på presse. Vi vil primært arbeide med mindre format (innenfor A4).

 

 

I løpet av våren 2015 avholdes følgende kurs:

29. – 31. mai:
kurs i arylmaleri med Vibeke Rød Kjøde og Elisabeth Rydland Nilssen, se www.facebook.com/roedrydland eller les mer her

19. – 21. juni:
kurs i akvarell med Synneva Heradstveit, se http://www.synnevaheradstveit.net

Kursene går over en helg, med oppstart fredag kl 18 – 21. I løpet av disse første timene blir kursets innhold og teknikken presentert, og vi setter igang med øvelser og forberedelser. Lørdag og søndag holder vi på fra 11 – 16, der vi prøver ut teknikkene med ulike redskap, farger, og underlag. Vi demonstrererer, veileder og gir gode råd underveis.

Vi har god tilgang til vakre omgivelser utendørs, og om været tillater det vil kurset kunne foregå utendørs deler av tiden. Motivvalg bestemmer dere selv, eller dere får gode innspill fra oss. Ha gjerne med egne innspill til tema eller motiv dere ønsker å arbeide med.

Pris pr deltager er kr. 2.500,- som betales på forhånd.