Håndinnbundne bøker

2016 -17 ga tid for produksjon av bøker, og i denne perioden har jeg gjenoppfrisket og utdypet min kompetanse fra tidligere år. Bokinnbinding er et gammelt håndverk som snart går i glemmeboken, men jeg har sett en ny interesse for faget gjennom årene jeg har avholdt kurs (se under prosjekter > kursvirksomhet).  Jeg lærer fra meg enkle metoder for å sy/binde inn egne bøker. Selv har jeg lært min grunnleggende kompetanse fra årene på Kunsthøgskolen, med en lærer som hadde sin utdannelse innen typografi/bokbinding (Arne Svendsen).

Bøkene er laget etter enkle prinsipper, som gir fine og mange muligheter for å avansere. Idéen om å lage bøker av gamle bokomslag har jeg arbeidet med lenge, og etter å ha hatt fokus på gjenbruksmaterialer og objekter i kunsten min i lang tid, var dette et naturlig valg (se også Rød-Rydland)

Bokbindingsmetoder som japanbinding, hefter og koptisk binding går igjen i alle bøkene jeg lager. Med variert material-/fargebruk, sying og formater fremstår bøkene som unike og derved er ingen helt make.

Bøkene er til salgs, ved interesse send en mail til: elisabeth.n.rydland@gmail.com